Chronische leverontsteking bij Sam

Zoals beloofd een stukje over Sam mijn hond.

Begin dit jaar ben ik met mijn hond Sam aan het sukkelen geweest. Hij was heel erg ziek. Hij is letterlijk binnenste buiten gekeerd door de dierenarts. Opname,Kijkoperatie,
bloedonderzoek, echo, röntgenfoto’s. Er is eigenlijk niets uitgekomen. Sam wilde niet meer eten, niet meer uit, eigenlijk wilde hij helemaal niets meer.
Het was een zielig hoopje hond.

We hebben nog een hond en normaal speelden ze als gekken maar ook dat ging niet meer. Via via ben ik bij de heer Eef Jansen terecht gekomen. Hij heeft Sam getest en er kwam
naar voren dat hij een chronische leverontsteking had. Je zou je afvragen of ze dit niet bij de dierenarts hadden kunnen zien.

Waarschijnlijk zijn de waarden van de lever binnen een gebied gebleven wat als normaal word
gezien. Echter voor Sam was het niet goed. Daarnaast heeft Sam last van zijn botten en is hij benauwd. Er is een behandeling ingezet voor de lever. Binnen een aantal dagen zagen we Sam opknappen.

Een aantal weken later is er een behandeling ingezet voor zijn botten en de benauwdheid. Het gaat een stuk beter met hem.

Er wordt weer gespeeld met de andere hond, Twee keer in de week loopt hij hard met mijn vriend. Kortom wij zijn heel erg blij en Sam ook.

Eerlijk gezegd had ik hem al opgegeven maar nu denk ik dat helemaal niet meer.

Groeten Yvonne