Cliënten vertellen

Eczeem en allergie

Eczeem en allergie klachten aanzienlijk minder in 5 maanden.

Via vrienden kwam ik op het spoor dat er een vorm van natuurgeneeskunde bestaat genaamd Orthomoleculaire Geneeskunde. Ik vermoedde al langer dat mijn ernstige chronische eczeemklachten van binnenuit kwamen. Het zij eten of drinken. Echter hebben tests bij de huisarts niets uitgewezen. Ondertussen ben ik het gewend, maar heb ook veel geprobeerd huisartsen, dermatologen, lichttherapie, zalven, antibiotica en prednison…

In april merkte ik dat mijn, al best ernstige klachten, nog erger werden. Mijn hele lichaam zat onder de wonden en jeuk en pijn wisselden elkaar af.

Het was kiezen: prednison kuur, hormoonzalf of de stap wagen en naar de Orthomoleculaire Arts. Via de site MBOG.nl heb ik gekozen voor Eef. Een senior in het vak en veel ervaring met mens en dier. Tevens dicht bij mijn ouders, die ook wisten te vertellen dat er enkele dieren van de familie zijn langs geweest.

Eef meet met trillingen, maar bovenal weet hij ook goed te handelen op basis van wat hij meet en weet. Zijn schat aan ervaringen zijn al een goed ingangspunt voor een diagnose in de goede richting. Tijdens de eerste afspraak kwam een tarwe intolerantie aan het licht (dit is overigens geen allergie en daardoor moeilijker meetbaar voor reguliere artsen).

Ik kreeg gerichte medicatie in de vorm van voedingssupplementen ter versterking van de maag en darmen en korreltjes. Dit in combinatie met een aanpassing van mijn voedingspatroon. Nu, 5 maanden later, merk ik al een gigantisch verschil.

Mijn huid is gigantisch opgeknapt en bevat minimale wondjes. In april had ik zwaar ontstoken handen, die ik amper pijnloos kon bewegen. Jeuk was destijds altijd aanwezig, nu is dit echt wonderbaarlijk veel minder. Overigens ben ik ook zwaar allergisch met een chronisch geïrriteerde voorhoofdholte, reageer o.a. op onze hond. Maar door de supplementen, merk ik dat ook deze klachten erg zijn afgenomen. Immers de vliezen van de darmen zijn hetzelfde als die in de neus. Dit doet ook goed voor mijn algemene gesteldheid.

Ik kan iedereen met moeilijk behandelbare klachten een afspraak aanraden bij Eef.

Hij kan kijken of hij iets kan betekenen en hij behandelt de oorzaak. Hij dempt niet de klachten, hij probeert ze op te lossen.

Ivo Derksen

Ziekte van Meniere

Ziekte van Meniere/orthomoleculaire geneeskunde.

Ik ben Hans, een 63 jarige Vrachtwagenchauffeur en in 2016 is bij mij de ziekte van Meniere vast gesteld.

Na vele bezoeken aan de huisarts, KNO arts en de Neuroloog bleek het dat ik de ziekte van Meniere heb. Hierbij kreeg de boodschap dat ze hier in principe niets aan kunnen doen.

Om mijn klachten proberen te onderdrukken kreeg ik Cinnarizine voorgeschreven. Dit hielp echter niet, maar kreeg wel als bijwerking dat dit mij futloos en moe maakte.

Hierna ben ik nog bij een Osteopaat geweest maar deze kon ook niets voor mij betekenen.

1 augustus 2016 ben ik in de ziektewet gekomen. De KNO arts vertelde mij dat ik mijn levenswijze maar moest     aanpassen. Via vrienden ben ik bij Eef Jansen terecht gekomen. In oktober ben ik begonnen met de supplementen die Eef mij voorschreef, hierna werden de aanvallen in de loop van de tijd steeds minder heftig en op 9 december heb ik mijn laatste aanval gehad.

Begin februari 2017 ben ik weer aan het werk gegaan als vrachtwagenchauffeur. Ik  ga nu nog 1 keer in de 2 maanden naar Eef toe voor controle en de nieuwe supplementen. In het begin was ik er sceptisch over, maar als de artsen niets voor je kunnen betekenen dan probeer je wat, en gelukkig werkt het voor mij echt.

Ik kan het iedereen aanraden voor wie de artsen niets meer kunnen doen. Het is echt het proberen waard.

De 4 daagse !

Januari 2016. Spierpijn.


Iedere morgen, vooral bij het opstaan, maar eigenlijk de hele dag door.
Het zal de leeftijd zijn, dacht ik. Ik ben 68 jaar
Totdat half april m”n zus zei: Jij moet eens naar dhr. Jansen in Zelhem.
(Natuurgeneeskundig Orthomoleculair Therapeut)
In april had ik m”n eerste afspraak met hem.
Ik vertelde o.a. dat ik de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar wel vergeten kon, dat hem dat niet ging worden voor mij.
Vanaf m:n eerste consult heb ik alle supplementen, mineralen, vitaminen, drankjes enz. enz. zorgvuldig ingenomen zoals voorgeschreven.
Elke maand kreeg ik een nieuwe voorraad mee naar huis.
En het Wonder geschiedde: Eind juni was ik van m”n spierpijn af
En ik voelde en voel me Super de Super !!
En ik heb hem gelopen, de Nijmeegse Vierdaagse.
Dhr. Jansen. adviseerde mij ook nog, een voetenbad te nemen, iedere dag, waardoor de voeten gezuiverd en gehard worden.
Een gouden tip, na een dag wandelen zo”n voetenbad, wat een geweldig gevoel !!
Zonder ook maar een blaar, en alles wat ik geslikt , gedronken, en gegeten heb op advies van hem, ben ik met glans door de Zware Vierdaagse dagen gekomen.
Eeuwig dank doorvoor.
Ali.

Isoflavon

Het succes van Isoflavon.

Op 40 jarige leeftijd is mijn baarmoeder verwijderd met behoud van eierstokken. Daarna had ik steeds het gevoel dat mijn lichaam een stofje miste, maar ik wist niet wat. Het was een onbehaaglijk gevoel, alsof je iedere dag een pot vitaminepillen wilt opeten. Een huisarts in Engeland heeft mij toen aangeraden om iedere dag een pil te nemen met een hele lage dosis oestrogeen. ( hormoon replacement) in Amerika is dat standaard na het verwijderen van een baarmoeder.

Terug in Nederland ( na 5 jaar) ben ik onmiddellijk naar mijn huisarts gegaan om een voorraadje in te slaan. Na veel gedoe kreeg ik uiteindelijk een pil van een ander merk, het Engelse merk werd niet in Nederland verkocht. Helaas heb ik niet goed op de verpakking gekeken, ging er van uit dat het dezelfde hoeveelheid was als het doosje dat ik aan de huisarts heb laten zien. Na een half jaar gesukkeld te hebben met opgezette pijnlijke borsten, pijn in mijn oksels e.d. ging ik naar een gynaecoloog en bleek ik een dubbele dosering te slikken, ik kreeg veel te veel hormonen binnen. Jammer dat mijn huisarts mij niet gewaarschuwd had dat ik in Nederland alleen een hogere dosering kon krijgen. Toen ik het eenmaal wist ben ik een halve pil gaan nemen en werkte alles weer goed.

Todat mijn apotheker in Amsterdam mij bang maakte en zei dat ik onmiddellijk moest stoppen deze pillen te slikken want ik zou borstkanker krijgen, dat was in een medisch artikel bewezen enz. enz. Ik was toen in de 50.

Ik ben van de ene op de andere dag gestopt met het innemen van deze pillen. Dat was natuurlijk een hele foute actie, ik had eerst naar de gynaecoloog moeten gaan en het dan eventueel moeten afbouwen als de apotheker gelijk zou hebben…..

Ik was weer terug bij af, de hele dag het gevoel dat ik een stofje miste, een zeurderig gevoel.

Ik sprak Eef Jansen en vroeg of hij mogelijk een ( homeopatisch) middel kende dat zou kunnen helpen. Hij gaf me een pot met Isoflavon tabletten, Nu slik ik iedere morgen een Isoflavon tablet en alles is weer in orde.

Ik ben nu 67. Ik ben onlangs zelfs verliefd geworden en wat schetst mijn verbazing? Al mijn seksuele gevoelens zijn nog hetzelfde als toen ik 30 was.

E.G te Silvolde

Ischias en Carpaal tunnelsyndroom

Even voorstellen ,

I.Verstegen ,63 jaar.

Na twee weken heftige pijn van mijn bilspier tot mijn tenen gehad te hebben

ben ik naar dhr.E. Jansen gegaan [ mij hoop en toeverlaat] om hulp te

vragen,hij constateerde dit is Ischias ,ik kreeg supplementen mee, en nu na vijf weken ben ik ervan verlost.

Drie jaar geleden leed ik onder het Carpaal tunnel syndroom aan beide polsen.Ook hier heeft dhr.E.Jansen mij fantastisch geholpen,en er heeft geen operatie plaats gevonden.

Ik geloof heilig in de Natuurgeneeskunde

Problemen door antibiotica

Na dat ik een antibiotica kuur had gehad voelde ik me moe en futloos.

Ook mijn darmen werkten niet optimaal en bleef maar neusverkouden. Ik kreeg van dhr.Jansen het middel Nutrimonium, 1 zakje per dag met water aanmaken, om de weerstand te verbeteren.  

Verder kreeg ik het middel Astragalus complex, een kruidenmengsel, ter ondersteuning van het immuunsysteem. 

Ook kreeg ik korrels als anti schimmelmiddel. Na een maand voelde ik mijn al een stuk beter, had meer energie, voelde mij rustiger en ook de darmwerking was beter geworden. Ik ben erg blij met deze natuurlijke aanpak van dhr.Jansen en voelde mij na 3 maanden een ander mens.

 

Riet.

Ervaringen met Pea Pure

Wat doet Pea Pure voor mij?

 

Omdat ik veel klachten heb van pijnlijke oude littekens en spasmen, ben ik op advies van Eef
Jansen "Pea Pure"gaan gebruiken. Door 2 x per dag de inhoud van de capsule onder de tong te laten oplossen kon ik snel profiteren van de werking van dit
product.  

De pijn neemt zienderogen af en ook de spanning en de spasmen worden
minder heftig. Bij weersveranderingen neem ik 's avonds voor het naar bed gaan
nog een capsule onder de tong.  Als ik probeer te stoppen, komen de klachten weer terug. Kortom; ik ben zeer tevreden
met dit product.

 

M. te B

Pijn in de buik

Mijn naam is Marion. Ik ben in maart 2013 naar dhr. Jansen gegaan i.v.m. buikklachten. Op verschillende plekken in de buik pijn, links boven in, links onder en rechts onder.

Na een intake gesprek werd al snel duidelijk dat dhr. Jansen mij kon helpen d.m.v. voedingssupplementen om de darmwerking weer op een goed niveau te krijgen. Ook is er gekeken of er sprake kon zijn van een voedingsintolerantie of -allergie. Het blijkt dat ik minder goed tegen tarwe, gluten en varkensvlees kan. Door dit te mijden gaat het ook beter met mijn darmen.

Ik ben blij dat deze middelen en het voedingsadvies geholpen hebben. Ik heb geen buikklachten meer of ik moet me niet aan de adviezen houden, maar dan weet ik dat ik dat zelf heb veroorzaakt.

Het voelt goed, ik heb meer energie, kan me beter concentreren zonder de pijn.

Daarnaast is het contact met dhr. Jansen goed, hij legt goed uit en heeft een luisterend oor voor je.

Met vriendelijke groet Marion

Darmproblemen

Ik ervaar al ruim tien jaar klachten van mijn darmen maar de afgelopen twee jaar zijn de klachten enorm toegenomen. De klachten uitte zich vooral in buikpijn, opgezette buik, winderigheid, spijsverteringsproblemen, bloed in mijn ontlasting, laag energieniveau en krampen.


Daarnaast heb ik een huisstofmijt allergie en graspollen allergie ook wel bekend als hooikoorts, ook al ruim 10 jaar.
Ik heb onderzoeken gehad in het ziekenhuis en uit de onderzoeken is naar voren gekomen dat ik chronische ontstekingen heb, collitus ulcerose, in combinatie met PDS, oftewel prikkelbaar darmsyndroom.


Ik lette op wat ik at, nam mijn medicijnen in, zorgde voor voldoende beweging en roken is sowieso uit den boze.
Maar ik bleef klachten houden en de frequentie werd steeds korter op elkaar. Mijn arts vertelde mij dat er weinig aan te doen is en dat ik maar mijn medicijnen moest innemen en voor de rest 'leer er maar mee leven' kreeg ik te horen. Een aangepast dieet zou volgens de MDL arts niets uitmaken.
In november 2012 had ik zoveel klachten dat het steeds meer en meer de kwaliteit van mijn leven ging beheersen.


Via een kennis had ik kennis genomen van de heer jansen, de kennis had goede ervaringen. Dus ik heb gebeld, kon snel terecht en een afspraak gemaakt in november 2012 Na een uitgebreid consult en wat testen kwam naar voren dat mijn darmflora dermate verstoord was dat voeding, vitaminen maar ook mijn immuunsysteem behoorlijk wat de verduren heeft gehad.


Ik heb voedingsupplementen gekregen en poeders en al een een goede week kon ik verbetering merken. De buik was rustig sinds tijden.
Na circa 4 maanden ben ik eigenlijk zo goed als klachtenvrij! Wat een verademing!
Doordat mijn darmen hebben kunnen herstellen en daarmee ook mijn weerstand, zijn de allergieen ook veel minder. Een prettige bijkomstigheid!


De heer Jansen is kundig, weet waar hij over heeft en heeft mijn kwaliteit van het leven zeker verbeterd!

 

Met vriendelijke groet,

Mevr. N.K. te Babberich

PDS Prikkelbaar Darm Syndroom

Ik ben al jaren bekend met het prikkelbare darmsyndroom (PDS), dit betekent periodes van
verstopping en dan weer diarree.

 

Nadat ik al lange tijd last had van waterdunne diarree, kreeg ik van de huisartsMetamucil
voorgeschreven. Dit hielp echter niet en nadat ik op vakantie was geweest,kwam
ik in september 2012 bij Eef Jansen terecht.

Hij vertelde mij, dat hij mij er wel vanaf kon helpen. Hij zei , dat mijn maag te weinig maagzuur
aanmaakte waardoor mijn spijsvertering niet goed werkte. Hij gaf mij Hydrozyme
voor de maag mee, en na 3 weken merkte ik verbetering, en kort daarna was mijn
ontlasting weer goed, en ik was verbaasd dat het zo snel werkte. Toen ik in oktober
terug kwam voor controle, had Eef een nieuw produkt met zakjes die ook

worden gebruikt bij colitus ulcerosa (ontsteking in dikke darm), en tot nu toe zeer goede
berichten had hierover, het produkt heet mucoperm, en bevat veel goede stoffen voor
de darmen.

Ik ben dat toen gaan gebruiken, met zeer goed resultaat. Ik heb tot

nu toe geen diarree meer gehad (bijna februari 2013 nu). Ik ben een  zeer tevreden mens.

Irma.

Niels

Mijn ervaring met de praktijk van Eef Jansen

In juni 2012 kwam ik voor het eerst bij Eef Jansen. Ik had al een jaar veel problemen met mijn
buik. Diverse antibioticakuren gehad van de dokter. Ze hielpen wel voor de infectie maar de pijn bleef. Eef Jansen concludeerde dat het evenwicht in mijn darmen erg verstoord was. Binnen een maand na het gebruik van zijn medicatie ging het al veel beter.

Nu na een half jaar heb ik helemaal geen last meer.

Mvg

Niels B.

Ontstoken endeldarm

Hallo Eef,

ik wilde even laten weten dat het goed met me gaat ik ben blij dat ik toch de stap heb gezet
naar jou als therapeut.

 

Ik heb 2 jaar met een ontstoken endeldarm rond gelopen. In het ziekenhuis kreeg ik vervelende
onderzoeken en Klisma's.  Aan het eetpatroon kon het niet liggen werd mij daar gezegd. Op enig moment durfde ik
niet eens meer op visite te gaan, omdat ik steeds weer naar het toilet moest
gaan. Ook had ik steeds een enorm opgeblazen gevoel en was constant erg
vermoeid. 

 

Als oplossing kreeg ik slechts de keuze tussen een operatie of het overschakelen naar medicijnen, die echter
veel kans op bijwerkingen zouden hebben.

 

Maar ik dacht dat er ook nog een andere oplossing moest zijn en zo kwam ik bij jou uit. En
gelukkig met veel succes want sinds ik mij een ander voedingspatroon heb
aangewend en enkele supplementen ben gaan gebruiken gaat het al veel beter met
mij. Ik ben er dan nog niet helemaal, maar ik voel me veel beter, heb veel meer
energie en van de ontsteking heb ik geen last meer.

 

Groeten,

B. Peppelman

Alvleesklier

Drie jaar geleden heb ik een acute ontsteking van de pancreas gehad. Ruim drie weken ziekenhuis
was het gevolg. Maar meer nog; zoiets kan zomaar zonder aankondiging op ieder
moment terugkomen vertelden ze mij daar. De oorzaak hadden ze niet kunnen
vinden bovendien. Nadien voelde ik regelmatig dat er weer wat aan de hand was.
Brr die pijn, dat was wat ik me herinnerde. Driemaal flauwgevallen vanwege die
pijn. Dat gun je geen hond.

 

Zo kwam ik op internet Eef tegen en al snel zat ik in zijn spreekkamer. De voedselsupplementen die hij mij voorstelde
ben ik gaan gebruiken en tot mijn verbazing (afkloppen; het kan zomaar ineens
weer terugkomen zeiden ze in het ziekenhuis) werden de tekenen dat er weer iets
aan de hand was langzaam maar zeker minder. Verbazingwekkend?

 

Ik had allang weerstand en mijn bedenkingen bij chemische middelen met zoveel bijwerkingen
dat je je afvraagt waar ze mee bezig zijn; genezen? Ja ik weet dat die zaken
ook wel kunnen helpen, maar waarom die bijwerkingen; dat hebben planten en
voedingssupplementen toch ook niet!

 

Afijn om een lang verhaal kort te maken; ik kreeg ook nog last van stenen in mijn gal en lever.
Ook daar vond men van dat de galblaas dan maar verwijderd moest worden. Ook
daarvoor gebruik in nu planten en ook daar heb ik steeds minder last van. en
mijn galblaas doet nog steeds zijn werk; ligt niet in de vuilnisbak van het
ziekenhuis ha ha. ook daar kan ik mij voorstellen dat zo een operatie in
sommige gevallen noodzaak is, maar als het even mogelijk is, zou je toch de
oorzaak moeten aanpakken in plaats van het gevolg verwijderen!

 

Ik wens iedereen
een goede gezondheid zonder bijwerkingen!

Frans.

LYME

Enkele jaren heb ik rondgelopen met de ziekte van Lyme. Na meerdere malen van het kastje naar de
muur te zijn gestuurd in de reguliere gezondheidszorg ben ik op zoek gegaan
naar andere behandelingsmethoden. Meerderen hiervan heb ik uitgeprobeerd zonder
blijvend resultaat. Ik bleef de gevolgen van de ziekte dagelijks beleven wat
zich voornamelijk uitte in zware vermoeidheid, lusteloosheid en een zeer zwak
fysiek gestel. Voornamelijk bij de enkele keren dat ik me fit genoeg achtte om
een ochtend te sporten waren de gevolgen snel zichtbaar, ik 'sportte' me van
gescheurde enkelbanden naar gescheurde enkelbanden.

 

Via een medeclublid ben ik in contact gekomen met Eef Jansen. Zijn therapie heeft mij
in een razendsnel tempo doen opknappen. De resultaten waren voor mij na de
eerste twee sessies nog niet merkbaar, vervolgens ging ik in een sneltreinvaart
richting een betere fysieke en daarmee ook mentale conditie. Met de weken werd
mijn fysiek weer sterker. Ook de vermoeidheid verdampte uiteindelijk, let wel:
Dit gebeurt niet even één, twee, drie, je moet hier zelf ook naartoe werken.

 

Na enkele sessies bij Eef verspreidt over meerdere weken werd mijn dag 'langer'. Door de ziekte
van Lyme bestond mijn dagelijkse activiteit veelal uit mijn werk waarna ik de
rest van de avond rust moest houden om de volgende dag mijn werkzaamheden weer
uit te kunnen voeren. Met het verstrijken van de weken door de therapie bij Eef
werd mijn dag dus 'langer', mijn werk kon ik weer steeds beter uitvoeren en ik
hield energie over om in de avonden ook nog activiteiten uit te voeren.

 

Momenteel ben ik al enkele maanden klaar met de therapie bij Eef. Mijn herstel ten gevolge van
de therapie is blijvend. Ik heb al een serie van een wedstrijd of acht
gevoetbald zonder een spier afgescheurd te hebben. Dat je er mentaal van
opknapt wanneer deze ziekte uit je lichaam verdwijnt hoef ik de Lyme-patient
natuurlijk niet uit te leggen. Ik heb zelfs na enkele jaren te zijn gestopt,
met Lyme als oorzaak, mijn studie weer opgepakt. De therapie heeft zich voor
mij dus goed uitbetaalt en heb ik als zeer prettig ervaren.

 

Wanneer er nog specifieke vragen leven die u aan mij als behandelde wilt stellen kunt u via
Eef mijn telefoonnummer en/of e-mailadres opvragen

Hoesten

Van het hoesten afkomen:

Hierbij wil ik graag iedereen laten weten hoe goed mij de onderstaande supplementen van Eef
Jansen hebben geholpen. Ik heb ongeveer 3 jaar lang dag en nacht last gehad van
hoesten en vastzittend slijm. Via de huisarts verkregen meerdere antibiotica
kuren, alsmede zelf gekochte medicatie via de drogisterij zoals drankjes,
pillen en poeders. Niets hielp!!

 

Ik gebruik nu bijna 2 maanden supplementen van Eef Jansen en ben volkomen van het hoesten
af!!

 

De supplementen die ik gebruik zijn : Allerga korrels van DNH, Luchtwegformule van Vitortho,
Immuno Pro van Vitamor, Selenium van Cell Care en NAC/Gluthathion van Bio
Vitaal.

 

Groeten, Henk U.
te Zelhem

Stofwisseling

Stofwisseling met veel problemen:


Na jarenlang getob met mijn stoelgang en het bezoek van zeer veel artsen
(zonder enig resultaat) ben ik via een schoonzus en Google in oktober jl. bij u
terechtgekomen. Ik voelde direkt dat ik op de goede plek was terechtgekomen met
mijn klachten. Mijn problemen heeft u vanaf het begin van de stofwisseling
aangepakt en met een geweldig resultaat.

 

Soms denken mensen, waaronder ikzelf, gezond bezig te zijn en dan blijkt het tegendeel waar te zijn. Roomboter zou ik
bijv. zelf nooit op mijn boodschappenlijstje hebben gezet. Daarnaast gaf u mij
de nodige voedingssupplementen, waaronder Magnesiumtabletten. Nu is zelfs mijn
hoge bloeddruk aardig onder controle.Al maanden is mijn stoelgang erg goed en
ik voel me daardoor fantastisch!Ook de Multiple Sclerose, waar ik al 20 jaar
mee bekend ben, houdt zich momenteel rustig.

 

Sinds enkele dagen gebruik ik H2O2/waterstofperoxide (Food Grade Quality) met als doel de M.S. op gunstige
manier te beïnvloeden. Hierover kan ik momenteel nog geen bericht doen,
aangezien ik dit nog tekort inneem. Maar mijn verwachtingen zijn zeker
positief!

 

Ik wil u bedanken voor uw enthousiaste inzet om mijn lichamelijke problemen aan te pakken en vooral om het enorme goede resultaat.Met
vriendelijke groeten,E.D.

Het verhaal van Anouk

Anouk heeft al vanaf de geboorte heel veel buikpijn. Vooral vlak na de voedingen heeft ze veel
krampjes. De ontlasting is altijd waterdun en vaak groen. Het stinkt ook heel
erg. Ze laat heel veel winden.

 

We proberen verschillende flesvoedingen (borstvoeding heb ik niet) o.a. tegen krampjes, bij
koemelkallergie, op soja-basis. Niets werkt afdoende.

 

I.v.m. een immuunstoornis (die haar beide broers ook hebben) krijgt Anouk al vanaf dat ze
3 mnd is een onderhoudsdosering antibiotica. Ze houdt veel buikpijn, dunne
ontlasting en we slapen slecht omdat Anouk met name 's nachts veel krampen
heeft en dan heel erg huilt. Ze groeit maar weinig. Als ze 2 jaar wordt weegt
ze nog maar 10 kg. We zijn o.a. bij de kinderarts, het consultatieburo, een
dietiste, een osteopaat en een kindertherapeut geweest.

 

Inmiddels waren we er achter dat een lactosevrij dieet het beste resultaat gaf maar dat het de
buikpijn nog niet uitsloot. Niemand weet de echte oplossing.

 

Via via hoorden we van het werk van dhr. Jansen. Hoopvol gebeld en het verhaal van Anouk
voorgelegd. We konden al vrij snel terecht. Zonder enige belasting voor Anouk
testte dhr. Jansen van welke voedingsstoffen Anouk buikpijn kreeg. Binnen 15
minuten wisten we dat ze op dat moment niet kon tegen: gluten, tarwe, suiker,
lactose en koemelk. We kregen adviezen en enkele voedingssupplementen mee.

 

Al dezelfde avond slaapt Anouk door tot 0.30 's nachts. Dit is bijzonder. Meestal huilt ze al
vanaf 20.30 uur als ze om 19.00 met heel veel moeite is gaan slapen. Het wordt
per nacht beter. Ze is nog wel regelmatig even wakker maar heeft veel minder
buikpijn en zelfs voor het eerst van haar leven normale ontlasting.

 

Als we na 2 maanden voor controle komen bij de kinderarts is ze bijna  4 cm en 800 gr. gegroeid! Na ongeveer 3
maanden na ons eerste bezoek aan dhr. Janssen krijgt ze weer suikers en lijkt
dit goed te gaan. We zijn aan het afbouwen met het eerste voedingssupplement en
ook dat lijkt goed te gaan. Afwachten waar ze in de toekomst wel of niet tegen
zal kunnen maar dat het zo "simpel" te constateren valt wisten wij niet. Hadden
we het 2 jaar eerder gehoord dan had Anouk waarschijnlijk niet zolang en zoveel
buikpijn hoeven hebben.

 

Wij zijn erg blij met onze kennismaking met dhr. Jansen en zijn kennis en betrokkenheid. We
adviseren anderen ouders zeer zeker om in geval van gelijk luidende problemen
bij dhr. Jansen langs te gaan.