Darmproblemen

Ik ervaar al ruim tien jaar klachten van mijn darmen maar de afgelopen twee jaar zijn de klachten enorm toegenomen. De klachten uitte zich vooral in buikpijn, opgezette buik, winderigheid, spijsverteringsproblemen, bloed in mijn ontlasting, laag energieniveau en krampen.

Daarnaast heb ik een huisstofmijt allergie en graspollen allergie ook wel bekend als hooikoorts, ook al ruim 10 jaar.
Ik heb onderzoeken gehad in het ziekenhuis en uit de onderzoeken is naar voren gekomen dat ik chronische ontstekingen heb, collitus ulcerose, in combinatie met PDS, oftewel prikkelbaar darmsyndroom.

Ik lette op wat ik at, nam mijn medicijnen in, zorgde voor voldoende beweging en roken is sowieso uit den boze.
Maar ik bleef klachten houden en de frequentie werd steeds korter op elkaar. Mijn arts vertelde mij dat er weinig aan te doen is en dat ik maar mijn medicijnen moest innemen en voor de rest ‘leer er maar mee leven’ kreeg ik te horen. Een aangepast dieet zou volgens de MDL arts niets uitmaken.
In november 2012 had ik zoveel klachten dat het steeds meer en meer de kwaliteit van mijn leven ging beheersen.

Via een kennis had ik kennis genomen van de heer jansen, de kennis had goede ervaringen. Dus ik heb gebeld, kon snel terecht en een afspraak gemaakt in november 2012 Na een uitgebreid consult en wat testen kwam naar voren dat mijn darmflora dermate verstoord was dat voeding, vitaminen maar ook mijn immuunsysteem behoorlijk wat de verduren heeft gehad.

Ik heb voedingsupplementen gekregen en poeders en al een een goede week kon ik verbetering merken. De buik was rustig sinds tijden.
Na circa 4 maanden ben ik eigenlijk zo goed als klachtenvrij! Wat een verademing!
Doordat mijn darmen hebben kunnen herstellen en daarmee ook mijn weerstand, zijn de allergieen ook veel minder. Een prettige bijkomstigheid!

De heer Jansen is kundig, weet waar hij over heeft en heeft mijn kwaliteit van het leven zeker verbeterd!

Met vriendelijke groet,

Mevr. N.K. te Babberich