Eczeem en allergie

Eczeem en allergie klachten aanzienlijk minder in 5 maanden.

Via vrienden kwam ik op het spoor dat er een vorm van natuurgeneeskunde bestaat genaamd Orthomoleculaire Geneeskunde. Ik vermoedde al langer dat mijn ernstige chronische eczeemklachten van binnenuit kwamen. Het zij eten of drinken. Echter hebben tests bij de huisarts niets uitgewezen. Ondertussen ben ik het gewend, maar heb ook veel geprobeerd huisartsen, dermatologen, lichttherapie, zalven, antibiotica en prednison…

In april merkte ik dat mijn, al best ernstige klachten, nog erger werden. Mijn hele lichaam zat onder de wonden en jeuk en pijn wisselden elkaar af.

Het was kiezen: prednison kuur, hormoonzalf of de stap wagen en naar de Orthomoleculaire Arts. Via de site MBOG.nl heb ik gekozen voor Eef. Een senior in het vak en veel ervaring met mens en dier. Tevens dicht bij mijn ouders, die ook wisten te vertellen dat er enkele dieren van de familie zijn langs geweest.

Eef meet met trillingen, maar bovenal weet hij ook goed te handelen op basis van wat hij meet en weet. Zijn schat aan ervaringen zijn al een goed ingangspunt voor een diagnose in de goede richting. Tijdens de eerste afspraak kwam een tarwe intolerantie aan het licht (dit is overigens geen allergie en daardoor moeilijker meetbaar voor reguliere artsen).

Ik kreeg gerichte medicatie in de vorm van voedingssupplementen ter versterking van de maag en darmen en korreltjes. Dit in combinatie met een aanpassing van mijn voedingspatroon. Nu, 5 maanden later, merk ik al een gigantisch verschil.

Mijn huid is gigantisch opgeknapt en bevat minimale wondjes. In april had ik zwaar ontstoken handen, die ik amper pijnloos kon bewegen. Jeuk was destijds altijd aanwezig, nu is dit echt wonderbaarlijk veel minder. Overigens ben ik ook zwaar allergisch met een chronisch geïrriteerde voorhoofdholte, reageer o.a. op onze hond. Maar door de supplementen, merk ik dat ook deze klachten erg zijn afgenomen. Immers de vliezen van de darmen zijn hetzelfde als die in de neus. Dit doet ook goed voor mijn algemene gesteldheid.

Ik kan iedereen met moeilijk behandelbare klachten een afspraak aanraden bij Eef.

Hij kan kijken of hij iets kan betekenen en hij behandelt de oorzaak. Hij dempt niet de klachten, hij probeert ze op te lossen.

Ivo Derksen